Luottokorttivertailu

Luottkorttivertailu kortit taskussaLuottokorttivertailussa otetaan huomioon luottokorko sekä erilaiset kortin kulut. Luottokortin vuosimaksu kannattaa myös huomioida, sillä joillakin sitä ei ole ja jotkut toimijat veloittavat vuosimaksuna jopa 50 euroa.

Käteisen rahan käytön vähentyessä on tärkeää pitää huoli omista luottokorteista ja siitä että käyttää markkinoiden edullisimpia luottokortteja.

LuottokorttiLuottokorkoTodellinen vuosikorkoKuukausikuluVuosimaksu
Stockmann Mastercard9.68 %11.80 %3.50 €0.00 €
Diners Club8.68 %11.20 %0.00 €50.00 €
Osuuspankki Visa6.68 %10.10 %3.50 €33.00 €
Eurocard Gold6.28 %9.20 %0.00 €50.00 €
S-Pankki Visa5.68 %6.90 %2.00 €0.00 €

Luottokortin käytön hyvät ja huonot puolet

Jos olet päättänyt hankkia luottokortin sen jälkeen kun olet vertaillut eri luottokortteja, on hyvä puntaroida luottokortin hyviä ja huonoja puolia. Luottokorttivertailu antaa sinulle mielenrauhaa kun tiedät mitä luottokortilta on odotettavissa. Luottokortin käyttäminen oikein on tärkeää jotta et vahingoita sillä omaa henkilökohtaista talouttasi.

Suojaa ostoksiasi

Jotkin luottokortti yritykset takaavat ostoksillesi turvaa jos joudut esimerkiksi huijauksen kohteeksi tehdessäsi ostoksia verkkokaupasta tai esimerkiksi ebaystä. Saat siis rahasi takaisin vaikka itse ostos jää saamatta. Menetetyt rahat jäävät luottokorttiyhtiön vastuulle ja selvitettäväksi. Tämä on yksi parhaista luottokortin eduista.

Vaivattomuus ja helppokäyttöisyys

Luottokortit käyvät maksuvälineenä käytännössä missä päin maailma tahansa ja ovat suositumpia kuin esimerkiksi erilliset prepaid kortit. Jos varaat esimerkiksi hotellihuonetta tai vuokraat autoa ulkomailla tai kotimaassa, niin luottokortti on useasti suosituin ja ehkä ainoakin varauksen takeena oleva vakuus.

Uudelleenkäytettävyys

Luottokortilla oleva luotto on uudelleen käytettävissä sitä mukaa kun maksat sitä takaisin päin luottokorttiyhtiölle. Tämä on erityisen kätevää jos käytät luottokorttia pienten päivittäisten ostosten maksamiseen. Tällöin voit koostaa nämä ostokset kerralla maksettavaksi kuukausittaisen luottokorttilaskun yhteydessä.

Bonukset ja etuoikeudet

Usealla luottokorttiyhtiöllä on asiakkailleen oma etuohjelma jolla saa erilaisia etuisuuksia. Suosituimmat etuohjelmat ovat erilaiset bonuspistejärjestelmät joilla pääsee esimerkiksi lentokenttien lounge-alueille tai alennukksia autovuokraamoista.

Luottokortin korot

Luottokorttien korot ovat yleensä korkeampia kuin normaalien pankkiluottojen, joten älä käytä luottokorttia pitkäaikaiseen rahan lainaamiseen. Luottokortin korolta voi jopa välttyä kokonaan jos maksat käyttämäsi luottokortin velan saman kuukauden lopussa kokonaan pois.

Mahdolliset lisäkulut luottokortin käyttämisestä

Riippuen siitä miten käytät luottokorttiasi voi laskullesi aiheutua seuraavanlaisia lisäkuluja:

  • Myöhästymiskulu, jos et maksa laskuasia ajoissa
  • Avauskulu kun olet hankkimassa uutta korttia
  • Luottorajan korotuksesta johtuva kulu
  • Käteisen rahan nostokulut
  • Luottorajan ylityksestä johtuva kulu

Vertaa luottokortteja ja säästä rahaa

[Total: 7    Average: 4/5]