Yritysluotto

Viime vuosina on Suomen markkinoille ilmestynyt useita uusia rahoitustuotteita jotka on suunnattu pienille ja keskisuurille yrityksille. Tämä on helpottanut ja nopeuttanut huomattavasti yritysten luoton saantia verrattuna entiseen maailmaan milloin yrittäjän piti anoa lainaa paikallisesta pankista. Pankin myöntämät lainat olivat niin sanotusti kiven alla ja hitaita hankkia.

Yrittäjä voi hakea yritysluottoa jopa 100000 euroon saakka riippuen luoton tarjoajasta. Valtaosa uusista yritysluottotuotteista on vakuudettomia, joka heijastuu luoton hinnoittelussa. Tämä kannattaa pitää mielessä kun vertailee erilaisia luottoja pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Luottopäätös on mahdollista saada poikkeuksetta heti, mutta joissakin tapauksissa luotonmyöntäjä voi pyytää lisäselvityksen erilaisten dokumenttien muodossa.

Yritysluottoa haettaessa on otettava huomioon yrityksen yhtiöjärjestys ja nimenkirjoitusoikeudet. Jos yrityksen yhtiöjärjestys vaatii useamman nimenkirjoittajan jotta pätevä sopimus voidaan muodostaa, on tällöin yritysluoton hakijan informoitava muita osapuolia heti tästä luottohakemuksesta jotta hakemusprosessi voidaan viedä loppuun saakka. Useissa tapauksissa luottolaitoksen hakemusprosessi tarjoaa mahdollisuuden sähköiseen allekirjoittamiseen erillisen linkin kautta mikä voidaan lähettää kaikille allekirjoitusoikeuden omaaville henkilöille. Tällöin luottoprosessiin osallistujat voivat tehdä oman osuutensa heti eikä heidän tarvitse odotella muita osallistujia.

[Total: 3    Average: 4/5]