Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminenJos sinulla on useita pienempiä pikavippejä sekä kulutusluottoja, niin silloin kannattaa ehdottmasti yrittää yhdistää nämä lainat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että haet joltakin rahoituslaitokselta tai pankilta suuremman lainan, jolla sitten maksat nämä pienemmät luotot pois. Usein myös itse rahoituslaitos suorittaa nämä maksut toisille luotonmyöntäjille, jolloin tämä suurempi laina ei ikinä kulje sinun oman pankkitilin kautta. Tämä menetelmä on luotettavampaa luotonmyöntäjälle, sekä helpottaa sinun omaa työtaakkaa.

Esimerkkilaskelma lainojen yhdistämisestä

Maijalle on kertynyt vuosien saatossa kolme eri tililuottoa ja kaksi kulutusluottoa. Tililuottojen myönnetyt lainasummat ovat yhteensä 6000 euroa, eli 2000 euroa per tililuotto. Kulutusluotot ovat olleet suuruudeltaan 3000 ja 5000 euroa. Oletetaan että tililuotoista pääomaa on käytössä 50% eli yhteensä 3000 euroa sekä kulutusluotoista yhteensä 5000 euroa. Nämä pääomat yhteenlaskettuna Maijalla on velkaa 8000 euroa ja niiden viiteen erilliseen kuukausilyhennykseen menee rahaa kuukaudessa yhteensä 900 euroa.

Nyt Maija hakee lainaa lainojen yhdistämiseen 8000 euroa ja saa sen kuvitteelliselta luottolaitokselta. Tämä luottolaitos maksaa Maijan jäljellä olevat tililuotot ja kulutusluotot pois ja sen jälkeen lähettää Maijalle 300 euron kuukausilaskun tästä uudesta lainasta.

Maijalle tuli nyt kuukaudessa säästöä 600 euroa! Tästä esimerkistä huomaa sen että lainojen yhdistäminen todellakin kannattaa, sillä huonoimmillaankin yhdistelmä lainalla säästää ainakin kymmeniä euroja ja helposti satasen jos toisen.

[Total: 1    Average: 5/5]