Kulutusluotto

kulutusluotto remonttia vartenKulutusluottoja käytetään yleisesti oman arkipäiväisen elämän rahoittamiseen tai hieman suurempien hankintojen tekemiseen. Perinteisesti kulutusluottoa on haettu omasta pankista, mutta viime vuosina kulutusluottoa on voinut hakea erilaisilta rahoituslaitoksilta. Erityisesti pohjoismaiset rahoituslaitokset ovat tulleet Suomen markkinoille. Näistä ehkä tunnetuimpia ovat Bank Norwegian, Nordax ja Komplett Bank.

Kulutusluottoja myönnetään 1000 eurosta alkaen jopa 60000 euroon saakka. Suuremmissa summissa kannattaa olla tarkkana, sillä varsinkin vakuudettomissa luotoissa luottokustannukset voivat kasvaa huomattavan suuriksi. Esimerkkinä 50000 euron kulutusluotto josta tulee takaisin maksettavaa pitkällä maksuaikataululla jopa 80000 euroa. Maltillisimmasta päästä kulutusluottojen hinnoitteluissa ovat perinteiset Suomalaiset pankit ja kalleimasta päästä uudet yleensä ulkomaiset rahoituslaitokset.

Perinteisiä kulutusluoton käyttökohteita ovat olleet remontointi, matkustaminen sekä kodin hankinnat. Kulutusluottoja käytetään usein myös lainojen yhdistämiseen, missä useampi pienempi laina maksetaan yhdellä kulutusluotolla pois.

[Total: 2    Average: 4/5]