Autolaina

Auton hankkiminen on usein elämän yksi suurimmista hankinnoista ja tällöin sen hankkimiseen halutaan taiautolaina on välttämätöntä käyttää lainarahaa. Autolaina antaa mahdollisuuden toteuttaa unelmia, sillä onhan lähes jokaisella jokin unelma auto jonka joskus haluaisi itselleen. Unelmat perustuvat yleensä enemmän tunteisiin kuin järkeen, joten silloin on tärkeää pysähtyä hetkeksi miettiä unelman järkevyyttää jos sen aikoo toteuttaa autolainalla.

Autolainassa on järkevintä pitää sen suuruus ja takaisinmaksu aika semmoisina että itse auton arvo seuraa edes jollakin tasolla jäljellä olevaa lainapääomaa. Jos hankkii itselleen kalliin auton autolainalla jossa on pitkä takaisinmaksuaika, niin muutaman vuoden kuluttua huomaa olevansa tilanteessa jossa lainaa on jäljellä tuhansia euroja enemmän kuin mitä itse auton arvo on markkinoilla.

Miksi joku ottaa autolainaa vaikka pankkitilillä olisikin rahaa itse auton ostamiseen? Jos ostajalla olisikin vaadittava summa rahaa, sanotaan esimerkiksi 20000 euroa, niin hän ei välttämättä halua käyttää kaikkea omaa rahaa auton hankkimiseen. Tällöin tämä raha halutaan käyttää esimerkiksi sijoittamiseen ja rahoittaa osa autosta edullisella autolainalla.

Autolainan voi hankkia suoraan pankista tai sitten autoliikkeen välittämänä joltakin luottolaitokselta. Autolainojen tarjonta ei rajoitu vain autoliikkeissä myytäviin autoihin, sillä kuluttajien väliseen yksittäiseen autokauppaan on myös tarjolla erilaisia rahoitusvaihtoehtoja.

Useimmissa tapauksissa itse hankittava auto toimii kyseisen autolainan vakuutena. Tällöin auton omistajuus pysyy rahoituslaitoksella niin kauan kunnes laina on kokonaan maksettu pois. Auton hallinta on ostajan nimissä. Vakuudettomissa autolainoissa omistajuus siirtyy heti ostajan nimiin.

[Total: 5    Average: 4.6/5]