Asuntolaina

Asuntolaina on suurimmalle osalle Suomalaisista se suurin laina mitä elämänsä aikana Suomalainen ottaa.Valkoinen talo asuntolainalla Asuntoa, varsinkin ensiasuntoa hankittaessa asunnon hankintahintaa määrittää se kuinka suuren asuntolainan on valmis ottamaan ja mitä pankeilla on tarjota. Lainatarjouksia kannattaa ehdottomasti pyytää useammasta eri pankista, mieluusti vähintään kolmesta eri pankista. Näin ollen saat hyvän kuvan vallitsevasta korkotasosta ja varsinkin eri pankkien käyttämistä marginaalikoroista. Juurikin marginaalikoroissa sinulla on neuvottelun varaa pankin kanssa. Tämä kun on se osa koroista jolla pankki tekee itse liiketoimintansa kannattavaksi.

Asuntolainan suuruutta määritettäessä hyvänä sääntönä on se että jos lyhennyksiin menee yli 40% kuukauden nettotuloista niin silloin laina on liian suuri. Myöskään tulevien kasvavien omien tulojen varaan ei laskelmia kannata tehdä. Jos omat tulot eivät kasvakkaan odotetulla tavalla niin huomaat pian olevasi ongelmissa asuntolainan kuukausilyhennysten kanssa.

Lyhennysvapaat ovat usein käytetty tapa helpottaa ja korjata asuntolainan takaisinmaksua. Tällöin pankki Asuntolaina paperitmyöntää esimerkiksi lyhennysvapaan puoleksi vuodeksi, jolloin maksat vain lainan korot. Esimerkkinä jos kokonaislyhennys korkoineen on ollut 1000 euroa kuukaudessa, niin lyhennysvapaa kuukausina maksat vain korot 200 euroa. Sinulle jää siis kuuden kuukauden aikana 4800 euroa enemmän rahaa käteen jolla voit korjata ja järjestellä omaa talouttasi parempaan suuntaan.

Suomalaisten asuntolainojen pituus on normaalisti noin 20 vuotta. Miten pidempi asuntolaina on kyseessä sen enemmän korkoja kertyy vuosien varrella eli kokonaiskustannus kasvaa. Ruotsissa pankit tarjoavat jopa 105 vuoden asuntolainoja jolloin velka jopa jossain tapauksissa siirtyy perillisille perittävän asunnon mukana.

Asuntolainojen osuus kaikista Suomalaisten lainoista on merkittävä, noin 74 prosenttia. Euroina Suomalaisten asuntolainakanta Suomen Pankin mukaan on noin 98 miljardia euroa.

[Total: 4    Average: 4.8/5]